Szakmai háttér

Történelem

A magyar gyógyszeripar Európában a legrégebbiek közé tartozik. Már 1867-ben működött gyógyszergyár Magyarországon. A magyar gyógyszeripar, és így a Reanal csoport is, hagyományosan fontos szerepet tölt be a hazai egészségügyi ellátásban. 

A gyógyszer, mint bizalmi áru elõállítását fejlett minõségbiztosítási rendszerek támogatják a teljes gyártási és forgalmazási vertikum során.  

Az Európai Unió-s jogharmonizációs folyamat egyik fontos elemeként Magyarország a 100 évig érvényben volt eljárásszabadalmi rendszerrõl 1994-ben áttért a szellemi tulajdon védelmének legmagasabb fokát jelentõ termékszabadalmi rendszerre.

Az egyéb harmonizációs kötelezettségek közül - munkaigényessége és a lakossági kapcsolatok fontossága miatt - kiemelésre méltó a környezetvédelem területe: a  talaj, a felszíni és felszín alatti vizek, valamint a levegõ tisztaságára vonatkozó elõírások betartása.
Ez különös mértékben igaz a Reanal csoport tevékenységére, hiszen Budapesten, a sűrűn lakott Zugló belterületén fekszik a gyár.

A humán termékek előállítása a gyár működésének kezdeteitől jellemzője volt. A korábban széles portfolió a rendszerváltozás során a licenkészítmények visszavonása, a piac átrendeződése miatt egyetlen termékre, a Nicoflexre szűkült.

2008-tól a Reanal forgalmazza a Humet-R szirupot, a humifulvát alapú termékek prémium kategóriájú képviselőjét, ezzel párhuzamosan megkezdődött a táplálékkiegészítők és kozmetikumok forgalmazása is.

 

Szakmai alapelveink

A táplálékkiegészítők piaca a nem tudatos vásárló számára meglehetősen áttekinthetetlen. Ennek okai között

  • a gyártói érdekektől kezdve
  • egészen a legutóbbi időkig a hatósági álláspont viszonylag tág keretek között való értelmezésén át
  • a piacon lévő termékek nagy számát és a nem szakértő számára reménytelen összehasonlíthatatlanságát

sorolhatjuk fel. Az új európai szabályozás a korábbiaknál jóval szigorúbb feltételeket szab az új hatóanyagok és kombinációk forgalomba hozatalára.

A Reanal kijelenti, hogy ezeknek az alapelveknek a lehető legteljesebb mértékben igyekszik megfelelni, azaz:

  • az általa forgalmazot termékek minden esetben érvényes hatósági engedéllyel rendelkeznek
  • a hatóanyagokról, illetve a kombinációk hatásáról a lehető legrészletesebbb információt kíván megadni,
  • a tudatos vevői tájékoztatást elsőrendű feladatának tekinti.
  • Csak olyan terméket forgalmaz, amelyekben az aktív komponensek előnyös hatását független, tudományos kísérletekkel bizonyították.