HON nyilatkozat

 

Tisztelt Látogató!

A  humevit.hu honlap tulajdonosa, üzemeltetője és fenntartója célul tűzte ki, hogy a honlapot a HON (Health On Net), az egészségügyi tartalomszolgáltatók általánosan elfogadott követelményei szerint jelentesse meg.  E követelményekkel az alábbiakban ismerkedhet meg:

1.Szakmai hozzáértés

Ezen a honlapon megjelenő minden orvosi és egészségügyre vonatkozó tanácsot csak orvosi és egészségtudományi végzettségű, szakképesítésű szakember ad. Minden további információ esetében egyértelműen jelölve van, hogy az, vagy azok nem szakemberektől ill. orvosi szervezetektől származnak.

2. KiIegészítő jelleg

Az információk a honlapon úgy vannak közzétéve, hogy azok a már muködő orvos- beteg kapcsolatot támogassák, ne pedig pótolják.

3. Titoktartás

Ez a honlap bizalmasan kezeli azokat az adatokat, amelyek az orvosi, egészségügyi honlap egyéni pácienseitől és látogatóitól származnak. A honlap működtetője kötelezi magát arra, hogy még a legcsekélyebb jogi követelményeket is, amelyek az ország/állam orvosi/egészségügyi adataira vonatkoznak, elfogadja és betartja.

4. Az információ forrásának megjelölése

Mindenhol, ahol lehetséges és hasznos, ott az információkat a honlapon forrásreferenciákkal vagy a megfelelő HTML-linkekkel látja el. A klinikai információk oldalán az utolsó változás dátuma világosan fel van tüntetve (pl. a lap alján).

5. Indoklás

Egy adott terápia, kereskedelmi termék, vagy szolgáltatás nyereségére és hatékonyságára vonatkozó összes adatát megfelelő tudományos bizonyítékokkal támasztják alá.

6. Szerzői átláthatóság

Az információk megjelenítői az információkat a honlapon a lehető legegyszerűbben közlik, és megadják a felhasználóknak a kontaktcímeket a további információk megszerzése végett. A webmester megadja az összes oldalon az E-mail címét.

7. Szponzorok nyilvánossága

A Honlap szponzorait és támogatóit egyértelműen megnevezik: ezek kizárólag csak kereskedelmi és nem kereskedelmi szervezetek, akik az anyagi eszközöket, szolgáltatásokat, vagy anyagokat a Honlap rendelkezésére állítják.

8. Becsületes reklám és szerkesztői politika

Amennyiben a reklám bevételi forrás, erre világosan utalnak. A honlap működtetője hirdetési irányelveinek egy rövid vázlata megtalálható az oldalon. A hirdetést és más eladásösztönző anyagokat bizonyos módon és összefüggésben kínálnak a felhasználóknak, így jól elkülöníthető a reklám a valódi tartalomtól, s ezt a honlapot üzemeltető intézet határozza meg.